1. CADILLAC

    SERIES 70 FLEETWOOD ELDORADO BROUGHAM Meer informatie

    1958

Buiten een bijzonder, roestvrijstalen dak is deze Cadillac Series 70 Fleetwood Eldorado Brougham uitgerust met onder meer airconditioning, zelfnivellerende vering, cruise control, elektrisch bedienbare ramen, elektrische portiervergrendeling en – als eerste serieauto ter wereld – een geheugen voor de stand van de zittingen. Tot de luxe-uitrusting behoren een parfumspray en een make-upkit. 

Met bijna 14.000 dollar kost deze handgebouwde (!) Cadillac Series 70 Fleetwood Eldorado Brougham in 1958 dan ook het dubbele van een standaard Eldorado en zelfs meer dan een Rolls-Royce Silver Cloud. Van dit topmodel uit het Cadillac-gamma zijn circa 700 exemplaren vervaardigd. De museumauto is nog volledig origineel. 

De typeaanduiding Eldorado refereert aan de mythische ‘verloren stad van het goud’, die zich in Zuid-Amerika zou bevinden. In 1952 wordt de naam voor het eerst aan een conceptauto gegeven ter gelegenheid van het 50-jarig, dus gouden jubileum van Cadillac. Tot 2002 maakt Cadillac van de typeaanduiding gebruik.