1. FERRARI

    500 SUPERFAST SPEZIALE, formerly owned by HRH Prince Bernhard Meer informatie

    1965

Het is algemeen bekend dat ZKH Prins Bernhard der Nederlanden een voorliefde had voor Ferrari's, liefst in de kleur groen. Hier staat een van de allermooiste Ferrari's die hij ooit in zijn bezit had, een Ferrari 500 Superfast Speziale uit 1965.

Van de Ferrari Superfast zijn slechts 37 exemplaren gebouwd en onder deze toch al zeldzame modellen is de voormalige auto van prins Bernhard enig in zijn soort. De prins, een goede vriend van Enzo Ferrari en een van zijn meest loyale klanten, geeft Ferrari namelijk de opdracht een 4,0 liter motor te monteren in plaats van de gebruikelijke 5,0 liter. Deze kleinere motor is relatief eenvoudig te plaatsen in het Superfast-chassis, dat gebaseerd is op dat van de 330 GT. Ook uiterlijk heeft de auto unieke kenmerken, zoals de achterlichten en de zijruitomlijsting.

Het koetswerk van de Ferrari Superfast is ontworpen door Pininfarina. De auto is af fabriek gespoten in de bijzondere metallic-kleur Verde Pinto en heeft een zeer chique biscuitlederen interieur, beide op speciaal verzoek van de prins vervaardigd.