1. FERRARI

    625 NEW ZEALAND TASMAN Meer informatie

    1957

Er wordt aangenomen dat de Nieuw-Zeelandse coureur Pat Hoare een speciale band had met Enzo Ferrari, al is het nooit helemaal duidelijk geworden waar dat door ontstaan is. Hoe dan ook, geheel tegen zijn gewoonte in bouwt Ferrari in 1957 een speciale racer op verzoek van Hoare, zodat deze er in Australië en Nieuw-Zeeland de zogenaamde Tasman Series mee kan rijden. Hiermee is het merk Ferrari ook in dit kampioenschap vertegenwoordigd.

De auto wordt samengesteld uit een verouderd Tipo 500-chassis, een van 2,5 tot 2,8 liter opgeboorde Le Mans-motor en de transmissie van een Tipo 555 ‘Super Squalo’ Grand Prix-racer. De brandstoftank achterin is van een door Ferrari overgenomen Lancia D50.

Hoare rijdt veel races in Nieuw-Zeeland met deze auto, maar de opgeboorde viercilinder levert vaak problemen op. Hij gaat daarom op zoek naar een V12, maar kan deze niet vinden. Dan neemt hij contact op met de fabriek, die hem een compleet nieuwe auto aanbiedt. De oorspronkelijke Ferrari 625 New Zealand Tasman wordt dan door Hoare verkocht aan een privé-rijder en maakt nu deel uit van de collectie van het Louwman Museum.