1. PIERCE-ARROW

MODEL 38 PARK PHAETON Meer informatie

1917

Zeer elegante Pierce-Arrow met een carrosserie van Studebaker, dat al jarenlang koetsen bouwt als het begin twintigste eeuw ook op de productie van automobielen overgaat. Deze prachtige carrosserie is op speciale bestelling gebouwd voor een klant met een voorliefde voor conservatieve vormgeving en veel koperwerk. Met deze auto worden filmsterren van en naar premières vervoerd. Er zitten ook geen portieren achterin, zodat de instap makkelijker is, maar ook de fraaie jurken beter zichtbaar zijn.

Accessoires zijn de koperen, elektrische koplampen en de Westinghouse-luchtvering. Voor en achter de auto zijn de vier grote cilinders van de vering te zien. De plaatsing van de koplampen is uitzonderlijk, want enige jaren eerder besluit Pierce-Arrow deze in de spatborden te integreren, hetgeen uiteindelijk het belangrijkste stijlkenmerk wordt.

Kooien voor vogels en andere kleine huisdieren vormen medio negentiende eeuw de kernactiviteit van George Pierce en zijn zakenpartners. Later koopt hij hen uit en begint de George N. Pierce Company. Eind negentiende eeuw gaat het bedrijf fietsen produceren en in 1900 automobielen. Een van Pierce’s eerste modellen heet ‘Arrow’, wat later toegevoegd wordt aan de merknaam.