1. TOYOTA

    CAMRY NASCAR Meer informatie

    2013

De oorspronkelijke betekenis van het woord 'stock car' is "een auto die niet afwijkt van de oorspronkelijke fabrieksinstellingen". Tegenwoordig wordt de term vooral gebruikt om een productie-gebaseerde raceauto te onderscheiden van de auto's die speciaal ontworpen zijn om te racen. 

De National Association for Stock Car Auto Racing, of kortweg NASCAR, is de overkoepelende organisatie die vanaf 1949 in de Verenigde Staten nationale en regionale kampioenschappen organiseert. De belangrijkste daarvan is de Sprint Cup. Elk Sprint Cup seizoen telt zesendertig races, die voornamelijk op ovale circuits worden verreden. De meest bekende race is de Daytona 500, een race die elk jaar in februari gehouden wordt op de Daytona International Speedway in Daytona Beach, Florida. 

Martin Lee Truex Jr. reed met deze Toyota Camry de Sprint Cup 2013. Het hoogtepunt van dit seizoen was de overwinning in de zestiende race op het Sonoma Raceway circuit in Californië, waar hij komende vanaf de 14e positie, de Camry naar de overwinning reed met acht seconden voorsprong op de nummer twee.