Praktische informatie

  1. Plan uw route via Google Maps

    Plan uw route

Praktische informatie

Het museum ligt op een mooie open locatie aan de rand van Den Haag en is eenvoudig bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Hieronder vindt u een routebeschrijving en praktische informatie betreft parkeren.

Routebeschrijving openbaar vervoer
Het Louwman Museum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. 
Bij bushalte ‘Louwman Museum’ stoppen de bussen 90, 385 en 386. Tijdens de zomerperiode stopt ook bus 444 (geldigheid: 25-05-2017 t/m 20-08-2017). De bushalte ligt direct aan de weg voor het Louwman Museum. Gedurende de dag stopt hier gemiddeld vijf keer per uur een bus. De looptijd naar de entree van het museum is slechts 3 minuten. De reistijd van/naar station Den Haag Centraal is slechts 8 minuten.

Voor actuele reisinformatie met het openbaar vervoer naar het Louwman Museum kunt u kijken op www.9292ov.nl

Routebeschrijving auto vanuit Amsterdam 
Vanaf de A4 rijdt u via de A44 richting Leiden-West/Den Haag centrum. De A44 gaat over in de N44, u vervolgt uw weg richting Wassenaar-Zuid/Den Haag. Ga verder op de N44, u gaat dan onder de N14 door. Bij de eerste verkeerslichten (800 m) slaat u linksaf en direct daarna nogmaals linksaf. U bevindt zich nu op de toegangsweg van het Louwman Museum. 

Routebeschrijving auto vanuit Rotterdam 
Vanaf de A13 rijdt u richting Den Haag. Neem de afslag E30 richting Den Haag/Utrecht. Volg de borden richting Voorburg/Den Haag/A12 en voeg in op de A12. Aan het einde van de A12 slaat u rechtsaf naar de Benoordenhoutseweg/N44. Ga verder op de N44. Bij afslag Duindigt verlaat u de N44. Let op: vlak vóór de verkeerslichten slaat u rechtsaf de toegangsweg in naar het Louwman Museum. 

Routebeschrijving auto vanuit Utrecht 
Vanaf de A12 rijdt u richting Den Haag. Volg borden richting Voorburg/Den Haag/A12. Aan het einde van de A12 slaat u rechtsaf naar de Benoordenhoutseweg/N44. Ga verder op de N44. Bij afslag Duindigt verlaat u de N44. Let op: vlak vóór de verkeerslichten slaat u rechtsaf de toegangsweg in naar het Louwman Museum.   

Parkeren 
Het Louwman Museum beschikt over een ondergrondse parkeergarage met een capaciteit van 170 voertuigen. De ingang van de parkeerkelder bevindt zich aan de zijkant van het museum. 

Mindervalide bezoekers kunnen parkeren bij de hoofdingang. De hoofdingang is te bereiken via het voetpad aan de voorzijde van het museum. Dit is de enige manier voor mindervaliden om het pand te bereiken, omdat er geen lift of doorgang is vanuit de parkeerkelder. 

Wanneer er voor een evenement meer parkeercapaciteit nodig is bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van het parkeerterrein van de renbaan ‘Duindigt’ aan de overzijde van het museum. Deze parkeergelegenheid heeft een capaciteit van 800 parkeerplekken. Bij gebruik van deze parkeergelegenheid dient er wel rekening gehouden te worden met de inzet van verkeersbegeleiding en pendelvervoer.