4.7 uit 5 op Google
0

Benz Mylord Victoria

De kwaliteit van de automobielen van Karl Benz is zonder meer aan deze auto af te lezen: de ruim 120 jaar oude auto verkeert nog in een prachtige staat.

De tweecilinder ‘Mylord’ wordt in zijn tijd gezien als een zeer luxe model, met zijn lederen kap, lederen spatborden en ‘dos-à-dos’-stoelindeling (rugleuningen tegen elkaar).

Het verhaal gaat dat Karl Benz in 1893 zijn eerste vierwielige automodel ‘Victoria’ noemt om zijn overwinning (victorie) over een probleem met de stuurinrichting te vieren. Zijn oplossing was om het systeem te voorzien van twee draaipunten, iets waar hij meteen patent op aanvraagt. T

och is het waarschijnlijker dat de auto genoemd is naar de Victoria, een aanduiding voor een bepaald type koets. Niettemin is het de eerste keer dat een auto een echte modelnaam krijgt.

In 1897 introduceert Benz de zogenaamde ‘Kontra-motor’, een tweecilinder met tegenover elkaar liggende cilinders. Dit motortype, dat later bekend wordt als de ‘boxer’, is krachtiger en loopt soepeler. Ook deze Mylord is met een dergelijke motor uitgerust.

Karl Benz, die niet van modieuze veranderingen houdt, weigert het ontwerp van zijn auto’s aan te passen aan de moderne tijd, ondanks dat de verkoopaantallen teruglopen.

0

Uw mandje is leeg