4.7 uit 5 op Google
0

DAF 600 Proto #13

Dit is een van de geheime DAF 600-prototypes die in 1957 volledig gecamoufleerd de weg op gaan om een stevig testprogramma te ondergaan.

Het bordje waar het prototypenummer met krijt op is geschreven, hangt nog aan de binnenspiegel en in de achterbak liggen nog de zakken met zand voor extra gewicht. In 1958 wordt de DAF 600 een van de sensaties van de AutoRAI, met zijn zeer geavanceerde continu variabele transmissie, de Variomatic. De productie start een jaar later.

Al in de jaren dertig maakt de fabriek van de gebroeders Hub en Wim van Doorne aanhangers en opleggers onder de naam Van Doorne’s Aanhangwagen Fabriek, waar de naam DAF vandaan komt. Na de oorlog produceert de fabriek de eerste vrachtwagens. Hub speelt al langer met het idee om ook een personenauto te maken. In de jaren vijftig schaft hij een Amerikaanse auto met automatische versnelling aan, hetgeen hem inspireert om een soortgelijk systeem toe te passen in kleinere auto’s. Hij ontwikkelt een met riemen en schijven werkende automatische transmissie, die hij inbouwt in een personenauto.

0

Uw mandje is leeg