4.7 uit 5 op Google
0

Ferrari 166 Inter Coupé Touring

Het type 166 is het tweede model dat Enzo Ferrari op de markt brengt, nadat hij in 1947 zijn eigen sport- en racewagenfabriek in Maranello is begonnen.

Deze zogenaamde ‘Aerlux’-coupé met opvallend plexiglas dak is een van de vroegste Ferrari’s. Het koetswerk is ontworpen door Touring uit Milaan volgens het Superleggera-systeem, waarbij de aluminium carrosserie gelast wordt op een buizenframe.

Dit is de negende Ferrari 166 die is geproduceerd. De auto is in 1949 te zien op de autosalon in Parijs en wordt gekocht door de Franse liefhebber Jean Renaldo. Deze wint in 1951 met deze Ferrari een race in Orléans en neemt in datzelfde jaar deel aan de Tour de France Automobile. In 1952 wint Renaldo de GT Grand Prix op Albi, een race op het circuit van Montauban en wordt hij klassewinnaar in de herfstraces op Montlhéry.

Met de Ferrari 166 worden overwinningen behaald in de Mille Miglia, de Targa Florio en op Le Mans. Voor het technisch ontwerp van de 2,0 liter V12 tekent Gioacchino Colombo, net als Enzo Ferrari zelf afkomstig van Alfa Romeo.

0

Uw mandje is leeg