4.7 uit 5 op Google
0

Maserati Medici Show Car

Scherpe lijnen van deze Maserati Medici Show Car zijn kenmerkend voor de ontwerpen van Giorgetto Giugiaro.

De eerste Volkswagen Golf, de Alfa Romeo Alfasud, de Saab 9000, de Audi 80 en de Lancia Delta hebben allemaal gemeen dat ze ontworpen zijn door Giorgetto Giugiaro. Zo ook deze Maserati Medici showcar, waarin met een beetje fantasie trekken van de bovengenoemde automodellen zijn terug te vinden.

De naam ‘Medici’ is afkomstig van de bekende bankiersfamilie uit Florence, die in de 15e en 16e eeuw veel invloed uitoefende op de ontwikkeling van de kunst. De Maserati, een luxueuze vierdeurs hatchback voor officiële gelegenheden, wordt voor het eerst getoond op de autotentoonstelling van Turijn in 1974. Bijzonder detail is het glazen dak, dat in een stalen frame zit. In 1976 staat de Maserati op de autosalon in Parijs, waar hij vermoedelijk is gekocht door de sjah van Iran.

Scherpe lijnen zijn kenmerkend voor de ontwerpen van Giorgetto Giugiaro. Hij begint zijn carrière medio jaren vijftig bij de stylingafdeling van Fiat. Daarna werkt hij zowel voor Bertone als voor Ghia en richt in 1968 zijn eigen ontwerpbureau op, inmiddels bekend als ItalDesign Giugiaro. Deze Maserati is door het Louwman Museum direct overgenomen van ItalDesign.

0

Uw mandje is leeg