4.7 uit 5 op Google
0

Mercedes-Benz 500K Spezial Roadster

Een van de meesterwerken van Mercedes-Benz, zowel qua styling als qua techniek.

Deze Spezial Roadster is een van de mooiste uitvoeringen van het type 500K, met zijn V-vormige voorruit, lange, glooiende achterzijde, hoge portieren en schelpvormige spatborden. Van de zeer luxueus uitgevoerde Spezial Roadster – de auto heeft onder meer een parelmoeren dashboard – zijn slechts 25 exemplaren gemaakt op een totaal van circa 350 auto’s van het type 500K. De auto is voorzien van een vijfliter achtcilinder met compressor, waardoor hij in staat is 160 pk te leveren, maar zelfs zonder de compressor heeft de auto nog 100 pk.

De auto wordt in 1936 in Londen afgeleverd aan een succesvolle scheepsverzekeraar. Medio jaren vijftig belandt de Mercedes bij een slager uit Walsall. Hij rijdt er regelmatig mee, maar slaat de auto in 1956 op in zijn schuur, waar de Mercedes pas zo’n dertig jaar later uit zal komen.

Eind jaren tachtig wordt de auto verkocht en daarna gerestaureerd. In 1994 wint de Mercedes de eerste prijs in zijn klasse op het Pebble Beach-concours en in 2006 wint hij de Briggs Cunningham Trophy. Liefhebbers kennen de auto als de ‘butcher’s car’ (auto van de slager).

0

Uw mandje is leeg