4.7 uit 5 op Google
0

Panhard et Levassor 6HP Type A1 Double Phaeton with Canopy

Deze Panhard et Levassor heeft spijkerbanden op de voorwielen, bedoeld voor meer grip op de oneffen wegen. Overigens bereiken deze juist het tegenovergestelde effect in de destijds ruim aanwezige paardenuitwerpselen op de weg.

Het wapen van de familie die deze auto ooit in zijn bezit had, is nog te zien op de zijkant van de voorbank. Deze bank is deels zijdelings neerklapbaar, waardoor toegang tot de achterbank wordt geboden. De bekleding is van varkensleer.

Opmerkelijke details zijn de paraplubak op het rechter achterspatbord en de zogenaamde ‘bergstut’, een metalen stang achter het rechter achterwiel die wordt neergelaten als de auto een helling op rijdt, teneinde te voorkomen dat hij terug rolt. Vanaf de bestuurdersplaats kunnen alle draaipunten gesmeerd worden. Let verder op de achterin gemonteerde radiateur, het baldakijn en de bijzonder fraaie koperen koplampen, die op gas branden.

Panhard & Levassor is een van de weinige autofabrikanten die zijn carrosserieën zelf bouwt. Met elke Panhard & Levassor wordt drie dagen proefgereden voordat hij wordt afgeleverd.

Wat is er meer te zien? Exposities
0

Uw mandje is leeg