4.7 uit 5 op Google
0

Renault 40CV Type JP Touring Widerkehr

Negen liter cilinderinhoud heeft de immense zescilinder motor van deze Renault 40CV, een van de grootste Renaults ooit gebouwd.

Dit exemplaar is de enige nog bestaande versie die een koetswerk heeft van de Franse carrosseriebouwer Widerkehr uit Colmar. De auto is afgeleverd op 2-2-1922.

Kenmerk van de oudere typen Renault is dat de radiateur achter de motorkap is geplaatst en koelribben aan de zijkant heeft. De radiateur van de 40CV heeft een inhoud van 45 liter.

De 40CV is een succesvolle poging van Renault om zich een plaats te verwerven in het hoogste marktsegment. De auto, die alleen leverbaar is als gemotoriseerd chassis waarop naar wens een carrosserie gebouwd kan worden, is al snel erg geliefd bij de ‘beau monde’. Na de autotentoonstelling van 1913 in Sint-Petersburg bestelt ook de Russische tsaar twee exemplaren.

In 1925 wint een 40CV de Monte Carlo Rallye en een jaar later rijdt een exemplaar met een speciale éénzitscarrosserie op het circuit van Montlhéry een duurtest waarbij verschillende records worden gebroken. In 24 uur legt de auto een afstand af van 4.167,6 kilometer met een gemiddelde snelheid van 173,65 km/u.

0

Uw mandje is leeg