4.7 uit 5 op Google
0

Thames 48-HP Motor Stage Coach

Deze Thames Motor Stage Coach lijkt sterk op een koets, maar in dit geval is dat ook de bedoeling.

De vijfliter zescilinder motor is zelfs ver naar voren geplaatst om het idee van een koets zo veel mogelijk te benaderen. De combinatie van kleine voorwielen en grote achterwielen moet datzelfde idee weergeven.

Het is het enige overgebleven exemplaar uit een vloot door benzinemotoren aangedreven koetsen, gebouwd in opdracht van Motor Coaches Limited. De voertuigen worden in die tijd gebruikt om mensen van en naar de paardenraces op Ascot en Epsom te brengen, alles binnen een cirkel van 160 kilometer rond Londen. Binnenin kunnen negen personen plaatsnemen, op het dak zestien.

De bus is gemaakt door The Thames Ironworks, Shipbuilding & Engineering Company Ltd., opgericht in 1857. Medio negentiende eeuw is het een van de belangrijkste Britse scheepswerven. In 1902 begint het bedrijf als nevenactiviteit stoomvrachtwagens te produceren en in 1906 ook andere motorvoertuigen.

De opbouw van deze ‘stage coach’ is van koetswerkbouwer Thrupp & Maberly, die later ook carrosserieën zal bouwen voor luxe automobielen zoals Rolls-Royce en Mercedes-Benz.

0

Uw mandje is leeg