Bezoek Louwman Museum op EventSummit 2018

Op donderdag 15 februari is Louwman Museum aanwezig op de 10e editie van EventSummit 2018 in RAI Amsterdam

Hoewel het prototype Bugatti Type 16 wordt genoemd, is het een conceptauto die is ontwikkeld om te worden aangeboden aan grotere fabrikanten.

Ettore Bugatti prototype Bebe Peugeuot 1912

Het Duitse merk Wanderer wijst de licentie af, maar Peugeot neemt het over en presenteert de auto onder de naam Bébé (baby) op de Parijse autosalon van 1912. De officiële benaming luidt BP1 (Bugatti/Peugeot Nr. 1). De 855 cc viercilinder motor van 10 pk en de tweeversnellingsbak zijn eveneens Bugatti-ontwerpen; in latere modellen zit een drieversnellingsbak. De tweezits Bébé weegt slechts 350 kilogram en de topsnelheid is 60 km/u.

Bugatti Type 16 Peugeot in het Louwman Museum

Peugeot adverteert de Bébé als een adequate vervanging van twee paarden voor de prijs van één. Er wordt zelfs mee geracet in de ultralichte klasse (de zogenaamde ‘voiturettes’) en in 1913 wint een Bébé de Mont Ventoux-heuvelklim. De kleine Peugeot is een succesvol model: tussen 1913 en 1916 worden er meer dan 3.000 geproduceerd.

Bezoek Louwman Museum op EventSummit 2018