Louwman Museum MeetingReview STER locatie

Een STER-locatie – dat is het Louwman Museum. Partnerlocaties van MeetingReview met een gemiddelde reviewscore hoger dan 8,0 in 2017 ontvangen de erkenning “STER LOCATIE 2017”. De gemiddelde score van het Louwman Museum in 2017 was een 9,3 gebaseerd op 18 waardevolle reviews.

Te zien zijn o.a. een Amerikaanse Cadillac V8-motor uit 1915, die grotendeels uit aluminium is opgetrokken, destijds een nieuw materiaal.

De rotatiemotor, ook wel de Wankelmotor vernoemd naar de uitvinder, Felix Wankel, is een voorbeeld van innovatie uit de jaren ’70 van de vorige eeuw.

Er staat ook een machtige schuivenmotor van een Minerva. De schuivenmotor had geen kleppen voor inlaat van benzine en lucht of voor de afvoer van uitlaatgassen, maar een systeem van elkaar deels overlappende schuiven. Die motoren waren heel stil in het gebruik, en werden (daarom) vooral toegepast bij de luxere automerken.

De kleinste motor van deze permanente tentoonstelling is de 3-cilinder tweetakt motor van SAAB en de grootste is een Junkers tweetakt dieselmotor met twee tegenover elkaar staande krukassen, uit een watervliegtuig.

Aan de muur is het chassis van een Amerikaanse Graham uit 1936 bevestigd, en daaronder staat het chassis van een Engelse Lea Francis, een sportieve auto die verkrijgbaar was als sedan, coupé of cabriolet.