Matra bijeenkomst in het Louwman Museum

Op 7 september 1969 behaalde Jackie Stewart op Monza de eerste plaats met de Matra MS80 van het Matra-International team. Daarmee werd hij Wereldkampioen Formule 1 en werd Matra Wereldkampioen bij de constructeurs.

Dit jaar is dat 50 jaar geleden. Om deze gebeurtenis te herdenken organiseert Matra50.com op zondag 3 november in het Louwman Museum een bijeenkomst voor liefhebbers van Matra.

Komt u met uw Matra, dan mag deze kosteloos geparkeerd worden op het voorplein bij de hoofdentree. Deze is met de Matra te bereiken door (voorzichtig) over het voetpad voor het museum langs te rijden. Overige auto’s kunt u parkeren in de parkeerkelder van het museum (niet kosteloos).

Matra bijeenkomst in het Louwman Museum

De Matra bijeenkomst kost u niet meer dan het standaard entreekaartje van het museum. Meld wel bij de kassa dat u voor Matra komt. Wij adviseren u vroeg te komen, dan kunt u eerst het museum in, daarna bij de Matra’s op het voorplein kijken en vervolgens weer naar binnen om het programma binnen bij te wonen.

Matra50 organiseert het volgende programma:
13:00 uur
ontvangst op het voorplein
14:00 uur
welkomstwoord in het Theater
14:00 uur
welkomstwoord in het Theater
14:05 uur
lezing “historie Matra in Nederland” door Ignatius de Bakker
14:25 uur
Interview met Jaap van Leggelo, Matra-importeur 1964-1970En David van Lennep, coureur Matra Team Benelux 1967-1968
14:45 uur
lezing “Matra in de Formule 1” door Kees van de Grint
15:15 uur
Vertoning Matra (race) films
16:00 uur
Einde programma

Wij hopen op zondag 3 november een grote hoeveelheid Matra-liefhebbers te mogen ontvangen. Om te peilen of er voldoende belangstelling is voor deze bijeenkomst, verzoeken we u om ons (vrijblijvend) te mailen (info@matra50.com) en te melden met hoeveel personen u denkt te komen.

Deel deze pagina
share