4.8 uit 5 op Google
Open van dinsdag t/m zondag 10:00 - 17:00u
0
Welkom Maak hieronder uw keuze

Moviestars cars

In het Louwman Museum vind je veel originele auto’s uit films. Zoals de Lincoln Continental en de Desoto taxi uit The Godfather, de Spyker Double Phaeton en Darracq 12-HP die het tegen elkaar opnemen in Genevieve en de absolute topper: de Aston Martin DB5 waarin Sean Connery als James Bond furore maakte. Kom ze allemaal bekijken!

DB5 James Bond goldfinger

Aston Martin DB5 van James Bond

Er gaat natuurlijk niets boven het origineel waarin Sean Connery als geheim agent James Bond zijn missies volbracht. Deze DB5 had voor die tijd ultieme technische snufjes, zoals Browning-mitrailleurs achter de richtingaanwijzers aan de voorzijde, hydraulisch uitschuifbare bumpers voor gebruik als stormram, draaibare nummerplaat met Engelse, Zwitserse en Franse kentekens, rookgenerator voor het aanleggen van een rookgordijn, uitschuifbaar kogelvrij scherm om de achterruit mee af te dekken, misschien wel de allereerste navigatie/radarsysteem om auto’s te volgen en natuurlijk de schietstoel om van ongewenste passagiers af te komen.

Lincoln Continental Coupe van Sonny Corleone

Dit is de Lincoln Continental V12 van ‘Sonny’ Corleone, oudste zoon van Don Vito Corleone, in de film The Godfather (1972). Tot de meest huiveringwekkende en memorabele scènes die de filmindustrie ooit voortbracht, behoort zeker die uit The Godfather (1972) waarin Santino ‘Sonny’ Corleone, de oudste zoon van Don Vito Corleone, bij een oud tolhuisje in een hinderlaag loopt en doorzeefd wordt met machinegeweerkogels als hij voor zijn auto staat.

Lincoln continental the godfather
Darracq genevieve

Darracq 12-HP uit Genevieve

Dit is de naamgeefster en dus de eigenlijke hoofdrolspeelster van de film ‘Genevieve’ uit 1953 die zich afspeelt tegen de achtergrond van de London to Brighton run. Oorspronkelijk heette deze auto ‘Annie’, maar werd door de regisseur herdoopt tot ‘Genevieve’, naar de schutspatroon van Parijs, de stad waar de auto is gebouwd. De film wordt een groot succes en in 1953 rijdt Genevieve onder zeer grote belangstelling ook de ‘echte’ London to Brighton Run met achter het stuur de Nederlandse rallyrijder Maurice Gatsonides.

Spyker 12-16HP Double Phaeton uit Genevieve

Deze Spyker Double Phaeton vertolkte naast de Darracq ‘Genevieve’ de hoofdrol in de gelijknamige film. Autoliefhebber Claverhouse, gespeeld door acteur Kenneth More, daagt zijn autovriend Alan McKim (John Gregson) uit voor een race tijdens de jaarlijkse London to Brighton Run met als inzet McKims auto: een Darracq uit 1904, genaamd ‘Genevieve’, die in het museum naast de Spyker te zien is. McKim neemt de uitdaging aan en samen met hun echtgenotes Rosalind en Wendy (Kay Kendall en Dinah Sheridan) gaan de mannen de strijd aan.

Spyker double phaeton genevieve
Desoto taxicab taxi

Desoto Series S-11C uit The Godfather

Dit is niet zomaar een typisch Amerikaanse ‘yellow cab’, maar een heuse filmvedette. In 1972 figureert deze DeSoto-taxi in Francis Ford Coppola’s meesterwerk ‘The Godfather’. Vijf jaar later doet de taxi het nog eens dunnetjes over in de film ‘Thieves’ waarin ‘Professor’ Irwin Corey de rol van taxichauffeur vertolkt. Het kleurenschema geel met rood is van de stad San Francisco.

De moviestars cars in het echt bekijken?

In het Louwman Museum vind je niet alleen de filmauto’s van deze pagina, maar ook heel veel andere topstukken uit de geschiedenis van de mobiliteit. Wanneer kom je ze bekijken?

Koop je tickets

0

Uw mandje is leeg