Meeting Awards Beste Evenementenlocatie 2017

Meeting Awards Beste Evenementenlocatie 2017

Maandag 22 januari is het Louwman Museum uitgeroepen tot Beste Evenementenlocatie van het Jaar 2017 tijdens het Meeting Business Event. Het team van Louwman Museum is ontzettend trots op deze prijs!

De gedeelde achterruit is maar één jaar toegepast op deze Amerikaanse sportwagen omdat de hoofdingenieur vond dat het zicht naar achteren te beperkt was. Het op een haai geïnspireerde carrosserieontwerp van deze Sting Ray (later Stingray) is van Larry Shinoda, onder supervisie van designchef Bill Mitchell.

Hoewel er na de Tweede Wereldoorlog veel Europese sportwagens worden geïmporteerd in de VS, voldoen deze niet aan de eisen van de meeste Amerikaanse consumenten. Zelfs sportauto’s moeten volgens hen gebouwd zijn voor lange rechte wegen en een zekere mate van comfort hebben. Daarom komt General Motors in 1953 met de Chevrolet Corvette, genoemd naar een korvet, een klein en wendbaar oorlogsschip. De koetswerken worden gemaakt van polyester, een techniek uit de botenbouw. De Stingray is de tweede generatie Corvette. Deze Corvette heeft een 250 pk sterke 5,4 liter V8 motor, goed voor een topsnelheid van 184 km/h en een prachtig rood interieur.