4.7 uit 5 op Google
0

Stap in de geschiedenis
van design

Miniaturen

Vanaf het moment dat de eerste automobielen op de weg verschenen werden er miniaturen van gemaakt. Vaak met een verbluffende gelijkenis tot het origineel. Daarnaast waren er vanaf de jaren ’30 de zogenaamde Spindizzies, die met snelheden tot ruim 200 kilometer per uur over speciale banen raceten.

Affiches

Aanvankelijk waren affiches het belangrijkste middel voor fabrikanten om hun automobielen te promoten. De grootse en bekendste tekenaars en artiesten werden ingezet om bijzondere kunststukjes te ontwerpen. Het Louwman museum herbergt de grootse collectie ter wereld van de originele posters vanaf eind 19e eeuw.

Memorabilia

Automobielen zijn van oudsher een inspiratiebron voor het ontwerp van gebruiksvoorwerpen. Horloges, sigarettenhouders, flessen, borden en nog veel meer. In het Louwman Museum toont een ruim overzicht van deze memorabilia.

Sculpturen en trofeeën

Veel beeldend kunstenaars werden geïnspireerd door de automobiel om bijzondere objecten te maken. Niet alleen voor exposities maar ook als prijs bij motorsport evenementen. Materialen als zilver, brons en porselein werden hiervoor gebruikt.

0

Uw mandje is leeg