4.7 uit 5 op Google
0

Lancia Astura Pininfarina

Prachtige Art Déco-stroomlijnvormen sieren deze Lancia Astura, in de jaren dertig het meest luxueuze model uit het Lancia-programma.

De jonge designer Battista ‘Pinin’ Farina tekent voor het ontwerp van dit ‘Tipo Bocca’, dat is voorzien van een 85 pk sterke drieliter V8 met een extreem kleine blokhoek van 17 graden. De motor is fluisterstil en de topsnelheid van 130 km/u kan in alle comfort worden gehaald.

Het type Astura, genoemd naar een schiereiland bij het Italiaanse Lazio waar veel Romeinse villa’s stonden, wordt geproduceerd van 1931 tot 1939. Het Mussolini-regime verkiest de Astura als het officiële regeringsvoertuig.

Het automerk Lancia, opgericht in 1906 door Vincenzo Lancia, staat bekend als technisch zeer innovatief. De Lancia Lambda uit 1922 bijvoorbeeld heeft als eerste productieauto een zelfdragende carrosserie (‘monocoque’) en na de oorlog presenteert het merk de eerste productie-V6 ter wereld in het type Aurelia, dat tevens gezien wordt als de eerste GT (Gran Turismo – sportieve auto, geschikt voor lange afstanden). Sinds 1969 valt Lancia onder de Fiat Groep.

0

Uw mandje is leeg