4.8 uit 5 op Google
Open van dinsdag t/m zondag 10:00 - 17:00u
0
Welkom Maak hieronder uw keuze
Charles Rolls and Henry Royce
Spirit of Ecstacy

Stap in de geschiedenis van klasse & comfort

Op 4 mei 1904 ontmoeten Charles Rolls en Henry Royce elkaar voor het eerst in een hotel in Manchester. Royce streefde als technicus naar mechanische perfectie; Rolls was een pionier in de auto- en vliegsport. Ze sloten een overeenkomst, en hetzelfde jaar werd de Rolls-Royce 10 HP gebouwd.

Rolls-Royce

Silver Wraith

Auto met toilet. Onder de achterbank van deze Rolls-Royce Silver Wraith, in 1954 besteld door de excentrieke Amerikaanse zakenman Joseph Maschuch, bevindt zich een heuse wc met een goudkleurige bril.

Verder heeft de auto airconditioning, een bar, telefoon en televisie – een van de eerste autotelevisies ooit. Motorblok, dynamo, startmotor en carburateur zijn groen geverfd, alles naar wens van de klant.

Lees meer

Rolls-Royce Silver Wraith
Rolls-Royce Phantom Barker Torpedo Tourer

Rolls-Royce 40/50HP

Phantom Barker Torpedo Tourer

Maharadja’s en andere Indiase heersers zijn vaste klant bij Rolls-Royce in de tijd dat India nog een Engelse kolonie is. De Nawab (premier) van Hyderabad, Wali-ud-Dowla geheten, geeft Rolls-Royce Motors Ltd. in Bombay eind 1925 de opdracht een exemplaar van de op dat moment nieuwe Phantom I te leveren, de opvolger van de Silver Ghost.

Lees meer

Rolls-Royce 40/50HP

Silver Ghost Shooting Brake

Landeigenaar John Charles Montagu-Douglas-Scott, zevende Hertog van Buccleuch en negende Hertog van Queensberry, oudoom van Lord Montagu of Beaulieu en afstammeling van vier Britse monarchen, geeft in 1910 opdracht tot het vervaardigen van deze Rolls-Royce. De carrosserie is gemaakt door de Schotse hofleverancier Croall & Croall in Kelso.

Lees meer
Rolls-Royce Silver Ghost Shooting Brake
0

Uw mandje is leeg