4.7 uit 5 op Google
0

American LaFrance Hook And Ladder Aerial Type 31-6

Amerikanen maken de mooiste brandweerauto’s ter wereld. Het functionele aspect van een brandweerwagen gaat schuil onder rijke versieringen.

Deze American LaFrance, in 1922 afgeleverd aan het brandweerkorps van Westfield, New Jersey, is daar geen uitzondering op, getuige de prachtige bladgouden versieringen en de zwarte biezen alsmede het locomotiefachtige front met een bumper die aan een koeienvanger doet denken.

Om de extreem lange auto makkelijker door het verkeer te loodsen, kan achterop een tweede ‘stuurman’ zitten om de achterwielen te besturen. De ladder kan via een systeem met lange veren worden uitgeschoven naar een lengte van meer dan 20 meter.

De brandweerauto verkeert in onberispelijke conditie na een intensieve restauratie door John Abrahamson van het Amerikaanse Enfield Auto Restoration. De uitrusting, inclusief ladders en gereedschappen, is helemaal compleet.

De LaFrance-fabriek wordt in de jaren zeventig van de negentiende eeuw in New York opgericht door Truckson LaFrance en maakt in eerste instantie stoom-machines. In 1900 gaat de onderneming samen met andere fabrikanten en wordt American LaFrance gevormd. Rond 1910 legt de fabriek zich toe op de fabricage van gemotoriseerde brandweervoertuigen.

0

Uw mandje is leeg