4.7 uit 5 op Google
0

Duesenberg Model J Limousine-Landaulette Throne Car

Deze Duesenberg Model J is de langste en breedste Duesenberg ooit gebouwd en weegt ca. 3000 kilogram.

‘It’s a Duesy!’ Vandaag de dag wordt deze uitdrukking, die terugslaat op de Duesenberg-automobielen, nog steeds gebruikt om topkwaliteit aan te duiden.Nadat het bedrijf in 1926 door Errett Lobban Cord is overgenomen, stijgen de Duesenberg-verkopen enorm, mede dankzij Gordon Buehrigs imposante front-ontwerp.

Het Model J, met zijn 6,9 liter Lycoming-achtcilinder van 265 pk, wordt in 1928 onthuld en meteen enthousiast ontvangen.

De auto is biedt plaats aan tien mensen: de Amerikaanse evangelist Father Divine en zijn ‘hofhouding’. Father Divine richtte in de jaren twintig de International Peace Mission Movement op. Deze beweging kwam onder meer op voor minderheden en kende in het begin van de jaren dertig een explosieve groei en had volgelingen uit alle lagen van de bevolking. De Duesenberg wordt in 1937 door een van de volgelingen aan Father Divine ter gebruik aangeboden. In het oorspronkelijke ontwerp is voor de 1,55 meter lange evangelist een speciale ‘troon’ opgenomen, die via een mechaniek in hoogte kan variëren. De volgelingen kunnen worden toegesproken via een geluidssysteem, ingebouwd in de auto.

0

Uw mandje is leeg