4.7 uit 5 op Google
0

Daimler 45-HP Open Drive Limousine

Voor een auto van 1925 is het uitzonderlijk dat er nog koper gebruikt wordt voor onder meer de radiateur en de lampen. Daimler heeft dan ook een nogal conservatieve clientèle.

Daartoe mag zeker het Britse koningshuis gerekend worden, dat al vanaf 1900 klant is bij het merk. In dat jaar koopt de Prins van Wales, de latere Koning Edward VII, zijn eerste Daimler.

De limousinecarrosserie van deze auto, met open bestuurdersplaats, is gebouwd door de Londense firma Hooper. Deze carrosseriebouwer, bekend om zijn conservatieve ontwerpen, mag zich eveneens favoriet van het Britse koningshuis noemen. De geribbelde radiateur is een typisch Daimler-kenmerk.

De naam is weliswaar Duits, maar Daimler komt uit het Engelse Coventry. Het is een voortzetting van een bedrijf dat de Duitse Daimler stationaire- en scheepsmotoren produceert.

In 1910 wordt het merk overgenomen door BSA, de Birmingham Small Arms Company – fabrikant van wapens en motorfietsen. Daimler maakt overwegend luxe automobielen maar ook vrachtauto’s, militaire voertuigen en motoren voor vliegtuigen en tanks. In 1960 wordt Daimler overgenomen door Jaguar Cars Ltd.

0

Uw mandje is leeg