4.7 uit 5 op Google
0

Benz Duc Victoria

De lak, de bekleding, het lederen dak en de massief-rubberen banden van deze Benz Duc Victoria zijn ruim een eeuw oud. Daardoor is het een van de meest authentieke auto’s die er op de wereld te vinden zijn.

Bovendien is dit het enige nog bekende exemplaar van dit model. Plattelandsdokter Christopher Frank Wakefield uit het Engelse Horley in het graafschap Surrey koopt deze auto in 1900. Tot 1914 gebruikt Wakefield de auto om er zijn patiënten mee te bezoeken, daarna rijdt hij er nog af en toe een ritje mee.

In 1925 wordt de Benz opgeslagen en bijna 45 jaar later, in 1969, komt de auto weer tevoorschijn. Er was niet meer voor nodig dan een nieuwe bougie en aandrijfriemen om de auto weer rijdend te krijgen.

De ééncilinder motor heeft een niet-omsloten krukas die elke 30 kilometer gesmeerd moet worden. Er is geen nokkenas; de inlaatklep werkt met een veer. Het vermogen van de motor wordt via leren riemen naar de versnellingsbak gebracht en van daaruit via een ketting naar de wielen.

In 1989 komt de auto in de collectie van het Louwman Museum. Tot dat moment is de auto in bezit van de familie van de dokter geweest, dus bijna negentig jaar.

0

Uw mandje is leeg