4.7 uit 5 op Google
0

Lincoln Sedan Delivery Deco Liner & Harley Davidson Sportster Deco Scoot

Geïnspireerd door de Art Déco-kunststroming en door de carrosserieontwerpen van Figoni & Falaschi en Saoutchik uit de jaren dertig maken Terry Cook en Frank Nicholas van Deco Rides uit New Jersey, USA, dit bijzondere design naar het model van een Lincoln Zephyr uit 1939.

Het koetswerk is vervaardigd van polyester en als krachtbron dient een 5,7 liter Chevrolet ‘small block’ achtcilinder. Het chassis is verlengd om ruimte te bieden aan de motorfiets, een 1992 Harley-Davidson Sportster met een handgeklopte, aluminium body. De rijplank waar de motorfiets op staat kan elektrisch in en uit de auto worden geschoven.

Het project is gereed in 2008. ‘Customizen’ is het naar eigen smaak en inzicht zowel technisch als uiterlijk aanpassen van gebruiksvoorwerpen. Wat auto’s betreft neemt deze trend vooral in het Amerika van na de Tweede Wereldoorlog een grote vlucht. Oude auto’s worden voor een habbekrats door vooral jongeren opgekocht en vervolgens uitgerust met opgevoerde motoren. Deze auto’s, vaak gelakt in opzichtige, felle kleuren en voorzien van veel chromen onderdelen, worden ‘hot rods’, ‘street rods’ of ‘custom cars’ genoemd.

0

Uw mandje is leeg