4.7 uit 5 op Google
0

Marmon Little 8 Collapsible Coupe Roadster

‘It’s a fine car made small’ (het is een heerlijke auto die we kleiner gemaakt hebben), zo adverteert Marmon zijn ‘Little’ 8 in de jaren twintig.

Het is het antwoord van Marmon op de in die periode toenemende vraag naar auto’s in het middenklassesegment. De ‘Little Marmon’ mag dan een kleiner formaat hebben, hij heeft nog steeds een achtcilinder van 64 pk onder de kap. In 1927 kost de auto nog net geen 2.000 dollar, terwijl de prijs van een T-Ford dan rond de 400 dollar ligt.

Bijzonder is dat de auto uit het museum in Nederland is geleverd, via dealer Dirk van der Mark uit Amsterdam. Het is een ‘collapsible coupe-roadster’, een mooie benaming voor een tweezits cabriolet.

Howard Marmon maakt al vanaf de oprichting van zijn bedrijf in 1902 technisch geavanceerde en kwalitatief hoogstaande automobielen. Hij richt zich vooral op het hogere segment van de markt. Als een nieuw management besluit om in 1924 deze kleinere auto uit te brengen, heeft Howard Marmon daar grote moeite mee. Hij ziet dat als een afwijken van zijn hoge standaard.
Vermeldenswaard is dat in 1911 een speciale Marmon, de ‘Wasp’, de eerste 500 mijl van Indianapolis wint.

0

Uw mandje is leeg