4.7 uit 5 op Google
0

Packard 223 Two Seater Roadster Fire Chief

Deze brandweercommandant auto heeft zeer fraaie, zogenaamde ‘blinde wielen’ oftewel schijfwielen in plaats van de dan gebruikelijke spaakwielen, die minder sterk zijn.

Brandweercommandant Augustin J. Cote uit de stad Woonsocket in de Amerikaanse staat Rhode Island is ooit door een collega omschreven als een ‘Packard-man’. In 1926 schaft hij deze Packard zescilinder aan als eerstenhulpauto, een van de eerste van dit soort auto’s in de staat. De auto, voorzien van twee waarschuwingslichten en een sirene voorop, alsmede een groot zoeklicht en een bel, wordt door Cote gekoesterd. Hij zit zelden zelf achter het stuur, maar laat zich rijden door een van zijn twee assistenten. Of het nu zomer of winter is, de kap is vrijwel altijd naar beneden.

De Packard doet dienst tot Cote’s pensioen in 1954, waarna de auto verkocht wordt aan een particulier. Deze voert een grondige restauratie uit van de dan inmiddels bijna dertig jaar oude auto, maar ontdoet hem van de brandweeruitrusting. Rond 2005 wordt de Packard opnieuw gerestaureerd naar de oorspronkelijke uitvoering als brandweercommandantauto. Op het portier zijn de dienstjaren van A.J. Cote te zien: van 1901 tot 1954.

0

Uw mandje is leeg