4.7 uit 5 op Google
0

Porsche 718/2 Formula 2 Racing Car

Deze in de nationale racekleur oranje gestoken Porsche was de auto van jonkheer Carel Godin de Beaufort, heer van Maarn en Maarsbergen.

Hij beoefende de autosport geheel op eigen kosten en puur voor het plezier, en was daarmee een van de laatste ‘gentleman racers’ in de Nederlandse autosporthistorie. In het dagelijks leven was hij hotelier en bewoonde hij een van de torens van kasteel Maarsbergen.

Met het doel om mee te doen in de Formule 1 koopt Godin de Beaufort in 1962 twee op dat moment verouderde Porsches waarmee in de jaren daarvóór successen zijn behaald in de Formule 2-races. Het zijn auto’s van het type 718/2, voorzien van 1,5 liter Carrera-motoren uit de Porsche Spyder RSK. In 1961 zijn de reglementen namelijk aangepast en kunnen auto’s met kleinere motoren als deze nu ook ingeschreven worden voor de Formule 1

Met de Porsches rijdt Godin de Beaufort ruim vijftig races en weet hij belangrijke punten te scoren in de wereldkampioenschappen van 1962 en 1963. Het plan is om de auto’s daarna te vervangen door een Brabham Formule 1-racer, maar zover komt het niet: tijdens de kwalificatieronden voor de Duitse Grand Prix in 1964 op de Nürburgring crasht Carel Godin de Beaufort met zijn Porsche en overlijdt twee dagen later aan zijn verwondingen, slechts 30 jaar oud.

0

Uw mandje is leeg