4.7 uit 5 op Google
0

Toyota Camry Nascar

De National Association for Stock Car Auto Racing (NASCAR) organiseert sinds 1949 nationale en regionale racekampioenschappen in de Verenigde Staten.

Een ‘stock car’ is eigenlijk een ‘auto uit voorraad’ (stock), een standaard productieauto. Tegenwoordig wordt de term vooral gebruikt voor raceauto’s die van productiemodellen zijn afgeleid, in tegenstelling tot speciaal voor races ontworpen auto’s.

Met deze Toyota Camry stock car, uitgerust met een 850 pk sterke, 5,9 liter achtcilinder motor rijdt Martin Lee Truex Jr. in 2013 de NASCAR Sprint Cup voor het Michael Waltrip Racing Team. Hoogtepunt is de race op de Sonoma Raceway in Californië, waar Truex vanuit de 14e positie de Camry naar de overwinning brengt met acht seconden voorsprong op de nummer twee.

De Sprint Cup is het belangrijkste NASCAR-kampioenschap. Elk Sprint Cup-seizoen telt zesendertig races, die voornamelijk op ovale circuits worden verreden. De meest bekende race daarvan is de Daytona 500, die elk jaar in februari gehouden wordt op de Daytona International Speedway in Daytona Beach, Florida.

 

0

Uw mandje is leeg