4.7 uit 5 op Google
0

2015 Chantilly Arts & Elégance – Concours d’Elegance

Op 6 september 2015 werd op het landgoed Chantilly, net boven Parijs, voor de tweede maal een Concours d’Elegance gehouden. De prachtig aangelegde baroktuin vormde de ideale omgeving waarin de auto’s uitstekend tot hun recht kwamen.

Het Louwman Museum was er vertegenwoordigd met de Mercedes-Benz 500K Spezial Roadster uit 1936 en de Bugatti Type 18 ‘Black Bess’ uit 1910. Een jury bestaande uit autokenners uit verschillende landen bogen zich over al het fraais, en wees in iedere klasse de mooiste auto’s aan. Black Bess kreeg de juryprijs in de klasse Tribute to Bugatti – the Racing Cars en de Mercedes-Benz 500K Spezial Roadster werd eerste in de klasse Mercedes 1924 to 1942. Bovendien werd deze voormalige ‘Butcher’s Car’ verkozen tot de mooiste van het hele evenement, en won daarmee de bokaal “Best of Show”.

Naast al dit fraais, was er volop ruimte op het landgoed ingeruimd voor de  talloze deelnemende autoclubs uit binnen- en buitenland.

Diverse verenigingen zoals Club Delahaye en Les Amis de Delage organiseerden een eigen ‘concours d’élégance’.

Het Chantillly Arts & Elégance is een nieuw evenement, maar heeft nu al een vaste plaats verdiend op de internationale concourskalender.

Zie verder de sfeerfoto’s in onderstaande slideshow.

Phil Seed

Foto’s Alfred Koeten en Phil Seed

Deel deze pagina
share
0

Uw mandje is leeg