4.7 uit 5 op Google
0

Grout Steam Car

De locomotiefachtige verschijning van deze auto, met het cilindervormige front, de enkele koplamp in het midden en als meest opvallende onderdeel de koeienvanger, is bedoeld om meteen duidelijk te maken wat de manier van aandrijving is: stoom

Deze vierpersoons toerwagen van het Amerikaanse merk Grout heeft een tweecilinder stoommachine van 12 pk. Een gepatenteerd systeem leidt de warmte en onaangename geuren weg van de inzittenden. De stoom wordt gecondenseerd en hergebruikt. In 1904 kost de auto circa 1.500 dollar.

Gefinancierd door hun vader, die fortuin maakte in de naaimachine-industrie, beginnen de drie broers Grout uit Orange, Massachusetts in 1898 auto’s te bouwen. Grout Bros. maakt eerst benzineauto’s, maar concentreert zich later op stoomauto’s. De auto’s worden ook geëxporteerd naar Engeland en daar verkocht onder de naam Weston. Financieel balanceert het bedrijf echter voortdurend op de rand van de afgrond en in 1912 gaat het failliet. Er zijn slechts zeer weinig Grouts bewaard gebleven.

0

Uw mandje is leeg