4.7 uit 5 op Google
0

Hudson Commodore 8

Instappen in deze Hudson is ook echt in-stappen, want de vloer ligt een stuk lager dan de dorpels. ‘Step-down’, heet deze speciale constructie dan ook, waarmee een lager zwaartepunt van de auto wordt bereikt, wat weer resulteert in een betere wegligging.

Een ander voordeel is de grotere veiligheid, doordat de framebalken van het chassis het inzittendencompartiment als het ware omringen. De auto is zo geavanceerd, dat concurrent General Motors onmiddellijk een paar exemplaren aanschaft om deze uitgebreid te testen op rijgedrag en prestaties.

De Hudson Commodore, een ontwerp van designchef Frank Spring en ontwikke-lingsingenieur Sam Frahm, is leverbaar als coupé, sedan en convertible. Rond 1953 is het ‘step-down’-ontwerp verouderd, maar er komt geen opvolger van deze grote Hudson omdat de fabriek besluit een compacter model uit te brengen. Samen met Nash vormt Hudson in 1954 American Motors, maar in 1957 verdwijnt het merk.

In 2006 heeft de op de Commodore gelijkende (zescilinder) Hudson Hornet nog een rol in de Disney/Pixar animatiefilm ‘Cars’ als ‘Doc Hudson’.

0

Uw mandje is leeg