4.7 uit 5 op Google
0

Humber Pullman, formerly owned by Sir Winston Churchill

De Engelse premier Winston Churchill en zijn sigaar waren onafscheidelijk. Vandaar dat er in zijn privé-auto, deze Humber Pullman, een extra grote asbak is geplaatst.

Verder zit er een radio met druktoetsen in, destijds een nieuwigheid, en is er gescheiden verwarming voor het chauffeurs- en het passagierscompartiment. De carrosserie is van de firma Thrupp & Maberly.

De Humber Pullman dateert al van voor de Tweede Wereldoorlog, maar gedurende de oorlogsjaren wordt de auto alleen geproduceerd voor de Engelse regering en voor legerofficieren. Ook veldmaarschalk Montgomery rijdt in een Humber stafauto, die hij ‘Old Faithful’ (ouwe trouwe) doopt, hierbij refererend aan de degelijkheid van het merk. De Humber is in trek bij de regering omdat het een betrouwbare en vooral understated limousine is. Hij biedt wel de luxe, maar niet de opzichtigheid van een Rolls-Royce. Er is ook een versie zonder separatieruit achter de chauffeur, de Imperial.

In 1954 is de Pullman de grootste auto uit het gamma van de Rootes Group uit Coventry. Datzelfde jaar eindigt de productie van de Pullman. Dit is een van de laatste exemplaren.

0

Uw mandje is leeg