4.7 uit 5 op Google
0

Lloyd LP 300

Staal is na de Tweede Wereldoorlog schaars. Daarom is deze Lloyd gemaakt van triplex en overtrokken met kunstleer. De materiaalkeuze geeft de Lloyd in Duitsland de bijnaam ‘Leukoplastbomber’.

Dat een dergelijke auto nog in zo’n goede conditie is, mag opmerkelijk worden genoemd. Dit is immers het soort auto’s dat zo snel mogelijk wordt afgedankt als er iets beters te krijgen is. Het klopt dat deze Lloyd LP 300 er wat ‘bijeengeraapt’ uitziet. Het kan ook niet anders, met de materiaal- en geldschaarste die er in het Duitsland van na de Tweede Wereldoorlog heerst. Staal is niet in grote hoeveelheden leverbaar, dus is deze Lloyd met zijn kleine 300 cc-motor gemaakt van triplex, overtrokken met kunstleer. De materiaalkeuze geeft de Lloyd in Duitsland de bijnaam ‘Leukoplastbomber’. Als de distributiebeperkingen worden opgeheven, groeit de kleine Lloyd uit naar een stalen versie, die in 1954 op de markt komt en tot begin jaren zestig wordt gemaakt.

De Lloyd is afkomstig van de Borgward-onderneming. Terwijl veel grote autofabrikanten de draad proberen op te pakken met in eerste instantie vooroorlogse modellen, lanceren andere fabrikanten een kleine auto om het land hoe dan ook op wielen te zetten. Borgward nam in 1929 het merk Hansa-Lloyd over en bracht de naam voor deze auto weer terug.

0

Uw mandje is leeg