4.7 uit 5 op Google
0

McLaren M8F

De scherpe, aerodynamische randen aan de zijkanten zijn kenmerkend voor deze bijzonder brede McLaren M8F, speciaal vervaardigd voor de bijna limietloze CanAm-serie.

Het is het belangrijkste model uit een serie van vrijwel onoverwinnelijke raceauto’s die in handen van coureur/constructeur/teameigenaar Bruce McLaren en zijn teamgenoot Denny Hulme de CanAm eind jaren zestig domineren.

Het gaat zelfs zo ver, dat de race in de wandelgangen ‘The Bruce and Denny show’ wordt genoemd. Beide coureurs zijn afkomstig uit Nieuw-Zeeland, vandaar de afbeelding van het nationale symbool, de Kiwi, op de zijkant van de auto.

In zowel 1967, 1968 als 1969 behalen McLaren en Hulme afwisselend de titel. In 1970 gaat het mis; Bruce McLaren verongelukt dodelijk tijdens een testrit met het nieuwe prototype. Zijn plaats wordt ingenomen door Dan Gurney, die later door contractuele verplichtingen moet afhaken en op zijn beurt weer vervangen wordt door Peter Gethin. Ondanks de moeilijke tijden weet Denny Hulme ook dat jaar de titel weer binnen te slepen.

In 1971 wordt voormalig F1 coureur Peter Revson CanAm-kampioen met deze M8F, die voorzien is van een 8,1 liter Chevrolet V8 van bijna 750 pk. Teamgenoot Denny Hulme wordt in een zelfde auto tweede.

0

Uw mandje is leeg