4.7 uit 5 op Google
0

Pierce-Arrow Model 38 Park Phaeton

Zeer elegante Pierce-Arrow met een carrosserie van Studebaker, dat al jarenlang koetsen bouwt als het begin twintigste eeuw ook op de productie van automobielen overgaat.

Deze prachtige carrosserie is op speciale bestelling gebouwd voor een klant met een voorliefde voor conservatieve vormgeving en veel koperwerk.

Met deze auto worden filmsterren van en naar premières vervoerd. Er zitten ook geen portieren achterin, zodat de instap makkelijker is, maar ook de fraaie jurken beter zichtbaar zijn. Accessoires zijn de koperen, elektrische koplampen en de Westinghouse-luchtvering. Voor en achter de auto zijn de vier grote cilinders van de vering te zien. De plaatsing van de koplampen is uitzonderlijk, want enige jaren eerder besluit Pierce-Arrow deze in de spatborden te integreren, hetgeen uiteindelijk het belangrijkste stijlkenmerk wordt.

Kooien voor vogels en andere kleine huisdieren vormen medio negentiende eeuw de kernactiviteit van George Pierce. In 1900 gaat de George N. Pierce Company auto’s produceren. Een van Pierce’s eerste modellen heet ‘Arrow’, wat later toegevoegd wordt aan de merknaam.

0

Uw mandje is leeg