0

Toyota Corolla

In 2007, veertig jaar na zijn introductie, staat er een totale verkoop van 35 miljoen exemplaren van de Toyota Corolla in de boeken, waarmee het de absolute bestseller van het Japanse merk is.

In 2007, veertig jaar na zijn introductie, staat er een totale verkoop van 35 miljoen exemplaren van de Toyota Corolla in de boeken, waarmee het de absolute bestseller van het Japanse merk is. Dit is het eerste type Corolla, dat vanaf 1967 in Nederland wordt geïmporteerd. Het is daarmee een van de eerste Japanse auto’s in ons land. Het merk Toyota wint mede dankzij de Corolla zeer snel aan populariteit. De Europese concurrentie biedt in dit segment modellen aan als de Volkswagen Kever en de Renault 4, die ten opzichte van de Toyota Corolla minder compleet uitgerust zijn.

Aan elke serie auto’s geeft Toyota in die tijd een typeaanduiding die iets met ‘kroon’ te maken heeft. De ‘Crown’ is het topmodel. ‘Corona’ en ‘Corolla’ zijn afkomstig uit het Latijn en betekenen respectievelijk ‘kroon’ en ‘kleine kroon’.

De eerste generatie Corolla wordt geïntroduceerd in 1966 en heeft een 1,1 liter motor. Later komt er een 1,2 liter. De auto wordt geproduceerd in een sedan-, een coupé- en een stationcarversie.

Wat is er meer te zien? Exposities
0

Uw mandje is leeg