4.7 uit 5 op Google
0

Toyota Corolla KE10

Niet alleen voor Toyota is de Corolla een bestseller, binnen de complete auto-industrie zijn er niet zoveel exemplaren van een modelserie gebouwd. In 2021 bereikte de Corolla de mijlpaal van 50 miljoen stuks, en de productie loopt verder op.

Met dit exemplaar startte de Corolla-familie, die sinds 1967 in Nederland wordt geïmporteerd. Het is daarmee een van de eerste Japanse auto’s in ons land. Het merk Toyota wint mede dankzij de Corolla zeer snel aan populariteit. De Europese concurrentie biedt in dit segment modellen aan als de Volkswagen Kever en de Renault 4, die ten opzichte van de Corolla minder compleet uitgerust zijn.

Aan elke serie auto’s geeft Toyota in die tijd een typeaanduiding die iets met ‘kroon’ te maken heeft. De ‘Crown’ is het topmodel en ‘Corona’ is Latijn voor kroon. De Corolla dankt zijn naam aan de kroon van een bloem, de ring van bloembladen rond het centrale deel van de bloem. De naam was bedoeld om het beeld op te roepen van een prachtig gestileerde, opvallende compacte auto.
De eerste generatie Corolla wordt geïntroduceerd in 1966 en heeft een 1,1 liter motor. Later komt er een 1,2 liter. De auto wordt geproduceerd in een sedan-, een coupé- en een stationcarversie.

0

Uw mandje is leeg