4.7 uit 5 op Google
0

Dagje uit in Den Haag

Den Haag heeft ontzettend veel te bieden voor een dagje uit of weekend weg met je partner, kinderen of met vrienden. Het is een van de meest bijzondere en leuke steden van Nederland. Niet alleen omdat het de stad is van ons politieke hart, maar ook door ligging aan het strand, vele monumenten, musea en het bruisende centrum. Wil je dus een dagje uit in Nederland? Kom dan naar Den Haag. Hier ben je aan het juiste adres voor een dagje uit of een weekendje cultuur, historie en recreatie.

Erop uit in Den Haag
Vrijwel geen andere stad in Nederland heeft zoveel attracties en bezienswaardigheden als Den Haag. Den Haag is vele musea rijk. Combineer een dagje uit in Den Haag met een museum bezoek en een bezoek aan de prachtige kust van Scheveningen. Hofstad en Haag heeft alles voor een dagje uit.

Een dagje uit in het Louwman Museum Den Haag
Den Haag heeft meer dan 111.000 hectare aan duingebieden, parken en landgoederen. Gelegen tussen Marlot en het Haagse bos ligt het Louwman Museum. De ligging is perfect voor een wandeling voorafgaand een bezoek aan het museum. Het Louwman Museum in Den Haag herbergt ‘s werelds oudste privécollectie automobielen, bijeengebracht door twee generaties van de familie Louwman.  De basis werd reeds in 1934 gelegd en inmiddels omvat de collectie ruim tweehonderdvijftig antieke en klassieke automobielen. Kenners beschouwen de collectie als één van de mooiste ter wereld. Wil je er op uit in Den Haag? Kom dan naar het Louwman Museum Den Haag.

Activiteiten voor kinderen in het Louwman Museum Den Haag
Ook kinderen hoeven zich niet te vervelen in het museum. Door middel van een speurtocht leren kinderen op een leuke manier over de historie van de automobiel. Het Louwman Museum heeft ook speciaal voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar het interactieve spel ‘Het Louwman Mysterie’. Het Louwman Mysterie is een speurtocht waar de deelnemers de avonturen van Palle, Sanne en hun twee ouders volgen. Er dienen uiteindelijk zes voorwerpen gevonden te worden in het museum die alleen gevonden worden door de vragen uit het spel juist te beantwoorden. Als alle zes de voorwerpen gevonden zijn, ligt er een prijs bij de receptie klaar.

Bezoekersinformatie
Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Tijdens feestdagen en vakanties gelden in sommige gevallen andere openingstijden dan gebruikelijk. Via deze link vindt je het laatste overzicht met alle openingstijden.

Online tickets
Een dagje of weekend weg met je vrienden? Bezoek de leukste stad van Nederland! Cultuur en recreatie zijn makkelijk te combineren. Eerst een bezoek aan het Louwman Museum en daarna een hapje eten in het bruisende centrum van Den Haag. Boek nu makkelijk en snel je tickets online (speciaal tarief voor groepen groter dan 15 personen) en ontvang een gratis ansichtkaart! Bestel hier je tickets.

 

Deel deze pagina
share
0

Uw mandje is leeg