4.7 uit 5 op Google
0

Geprolongeerd: Auto & Film middagen in Louwman Museum

Speciaal voor liefhebber van zowel klassieke films als auto’s bieden Film Atelier Den Haag en het Louwman Museum in het komende najaar een uniek programma aan dat zowel film- als autoliefhebbers zal aanspreken.

Een voordracht door Elisa Mutsaers (Film Atelier Den Haag) geeft in woord en beeld de innige relatie tussen auto’s en films uitgebreid weer. Dit wordt gevolgd door een aangepaste rondleiding langs die auto’s van het museum die een relatie hebben met de besproken en andere films.

Het programma begint om 13.00 uur en duurt tot ca. 16.00 uur.

Na afloop van de rondleiding is er nog tijd om tot sluitingstijd (17.00 uur) de andere auto’s of de prachtige collectie autoreclameposters en schilderijen van het museum te bekijken. Ook bestaat de mogelijkheid om na te praten, onder het genot van een drankje, op het gezellige Museumplein.

De film- en de auto-industrie zijn beide ongeveer even oud. Met voorlopers als de toverlantaarn en de koets, werden de film en de automobiel aan het einde van de 19e eeuw daadwerkelijk geboren. Ze groeiden samen op en ontwikkelden zich van de troetelkindjes van enkele zeer bevlogen uitvinders tot grote, moderne en zich continue vernieuwende industrieën. Met als moederland Amerika, maar met neven en nichten en ooms en tantes over de hele wereld. Niet in de laatste plaats in Europese landen als Italië, Duitsland, Frankrijk en Groot Brittannië. Bakermat voor de filmindustrie werd Hollywood en Detroit werd haar evenknie voor de auto-industrie. Filmsterren en auto’s bleken een gouden combinatie, zowel voor de gehaaide marketingjongens als creatieve geesten binnen beide industrieën.

Auto’s en films zijn twee brede noemers, die bij bijna iedereen wel een persoonlijke herinnering of gevoel oproepen. Het is opvallend dat liefhebbers van klassieke films vaak ook liefhebbers van klassieke auto’s zijn. Het programma is daarmee bij uitstek een boeiend uitje dat velen zal aanspreken.

Data: zaterdag 27 september, 25 oktober en 22 november 2014

Aanvang lezing: 13.00 uur
Aanvang rondleiding: ca. 14.30 uur
Einde: ca. 16.00 uur, daarna kunnen deelnemers tot 17.00 uur het museum bezoeken
Kosten: € 24,50 p.p. (€ 15,00 voor Museumkaarthouders)

Praktisch

Meer informatie en reserveren: 
Uitsluitend via Film Atelier Den Haag www.filmatelierdenhaag.nl of 070-7801657.

Neem bij vragen contact op met: 
Elisa Mutsaers (06-24521160 of elisa@filmatelierdenhaag.nl).

Bezoek ook de Facebook pagina van het Film Atelier: www.facebook.com/FilmatelierDH

Deel deze pagina
share
0

Uw mandje is leeg