4.7 uit 5 op Google
0

Louwman Museum op Goodwood Festival of Speed 2014

Het Louwman Museum was ook dit jaar weer vertegenwoordigd op het fameuze autosport evenement Goodwood Festival of Speed in het zuiden van Engeland.

Het evenement is feitelijk een heuvelklim, waarbij zowel het wedstrijd- als het demonstratie-element vertegenwoordigd zijn. Er waren maar liefst vier auto’s uit de collectie van het Louwman Museum actief: de 1957 Jaguar D-Type XKD 606, twee Maserati’s, de 1932 8C3000 en de 1933 8CM Monoposto Grand Prix Car en de buitengewoon spectaculaire 2013 Toyota Camry V8 5,9 liter Nascar. 

De wedstrijd werd dit jaar gewonnen door meervoudig rallykampioen Sebastian Loeb aan het stuur van een voor de fameuze “Pikes Peak” gebouwde Peugeot in een tijd van 44,6 seconden.

De lengte van de heuvelklim is 1,1 mijl (ca. 1760 meter) en kent een aantal lastige passages. De klim is geenszins zonder risico’s, zoals een aantal deelnemers heeft kunnen ondervonden. Dit is op een aantal foto’s in onderstaande slideshow is te zien.

De grootste attractie zijn de demonstraties van auto’s uit de belangrijkste autosport disciplines en de zgn. supercars. De auto’s worden bestuurd door meer of minder bekende rijders, variërend van huidige Formule 1-coureurs tot rallyrijders uit de jaren zestig.

Bij dit soort gelegenheden zeggen beelden meer dan woorden vandaar dat wij u onderstaande selectie voorschotelen, gemaakt door ons redactielid Phil Seed.

Deel deze pagina
share
0

Uw mandje is leeg