4.7 uit 5 op Google
0

Nieuwe aanwinst: 1931 Packard 840 DeLuxe Eight Phaeton

Het Louwman Museum heeft de hand weten te leggen op schitterende Packard in een fantastische kleurstelling en uitmuntende staat.

De Amerikaanse auto-industrie had in 1931 veel last van de Grote Depressie. Packard opereerde in het topsegment en haar toekomst was, evenals die van haar concurrenten, zeer onzeker. 

Packard 840 DeLuxe Eight Phaeton 1931

Ondanks dat Packard normaliter met succes hoogwaardige chassis aan verschillende carrosseriebouwers leverde, besloot Macauley, de toenmalige president van het bedrijf, in 1931 om de carrosserieën voortaan in eigen beheer te produceren. De ontwerpen van de eigen carrosserieën waren ongeëvenaard en de kwaliteit was minimaal gelijk aan het werk van gespecialiseerde carrosseriebouwers. De optimale afstemming van chassis op de carrosserie resulteerde in betere efficiëntie en de noodzakelijke hogere marges.

Packard 840 DeLuxe Eight Phaeton 1931 Close Up

De 8-serie werd slechts tien maanden geproduceerd met verschillende carrosserievormen. Met name de hier getoonde Sport Phaeton carrosserie combineert stijl, comfort en extreem hoge kwaliteit en is daarmee een van de meest aantrekkelijke, uitgebalanceerde en praktische ontwerpen uit die tijd. 

Dit exemplaar is fabriek af geleverd met een uiterst zeldzame autoradio en meesturende Pilot-Ray koplampen.

Deel deze pagina
share
0

Uw mandje is leeg