4.7 uit 5 op Google
0

Stap in de geschiedenis van James Bond

No time to die, de nieuwe James Bond film is eindelijk in de bioscopen te zien. Met in de hoofdrol een replica van de Aston Martin DB5 waarmee Sean Connery in de film Goldfinger furore maakte.

Maar er gaat natuurlijk niets boven het origineel waarin Sean Connery als geheim agent James Bond zijn missies volbracht. Deze DB5 had voor die tijd ultieme technische snufjes, zoals Browning-mitrailleurs achter de richtingaanwijzers aan de voorzijde, hydraulisch uitschuifbare bumpers voor gebruik als stormram, draaibare nummerplaat met Engelse, Zwitserse en Franse kentekens, rookgenerator voor het aanleggen van een rookgordijn, uitschuifbaar kogelvrij scherm om de achterruit mee af te dekken, misschien wel de allereerste navigatie/radarsysteem om auto’s te volgen en natuurlijk de schietstoel om van ongewenste passagiers af te komen. Features die in de film werden bedacht door de excentrieke ingenieur ‘Q’. Na Goldfinger bleef de DB5 in James Bond films te zien:‘Thunderball’ (1965), ‘Goldeneye’ (1995), ‘Tomorrow Never Dies’ (1997), ‘Casino Royale’ (2006), ‘Skyfall’ (2012) en ‘Spectre’ (2015). Maar nooit kwam de DB5 zo dicht in de buurt als in deze nieuwste James Bond film!

Lees meer

 

Dichtbij het origineel uit 1964

Filmliefhebber Frank Buma was onlangs te gast in het Louwman Museum om onze DB5 van dichtbij te bewonderen. Hij maakte hier een interessant artikel met videoverslag over:

Frank Buma over James Bond

 

No time to waste: kom nu de oorspronkelijke DB5 waarmee James Bond in 1964 furore maakte bekijken in het Louwman Museum!

Deel deze pagina
share
0

Uw mandje is leeg