4.7 uit 5 op Google
0

ANBI Stichting Nationaal Automobiel Museum

Het Louwman Museum ontvangt schenkingen in geld en in natura van individuen, bedrijven en instellingen. Twee ANBI-stichtingen die een belangrijke rol spelen in het behoud van onze unieke historische en culturele collecties zijn de Stichting het Nationaal Automobielmuseum en de Stichting Louwman Historic Telescopes.

Het Louwman Museum is een museum voor historische automobielen. Het museum stond eerder bekend als het Nationaal Automobiel Museum en de Louwman Collection. De stichting heeft ten doel het, met het oog op de culturele waarde, exposeren van klassieke automobielen, motorrijwielen, rijwielen en andere vervoermiddelen en al hetgeen daarmee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn. De stichting heeft geen winstoogmerk.

Over het Nationaal Automobielmuseum

Het Louwman Museum herbergt een van ‘s werelds oudste collecties automobielen, bijeengebracht door twee generaties van de familie Louwman. De basis werd reeds in 1934 gelegd en inmiddels omvat de collectie ruim tweehonderdvijftig antieke en klassieke automobielen. Kenners beschouwen de collectie als één van de mooiste ter wereld. Het museum straalt passie uit. Elke automobiel vertelt zijn eigen verhaal en levert daarmee zijn eigen bijdrage aan de geschiedenis.

De collectie in het Louwman Museum

De basis werd reeds in 1934 gelegd en inmiddels omvat de collectie ruim tweehonderdvijftig antieke en klassieke automobielen. Kenners beschouwen de collectie als één van de mooiste ter wereld. U kunt een overzicht van de complete collectie hier vinden.

Over Het Louwman Museum Ontwerp

Het Louwman Museum is ontworpen door de Amerikaanse architect Michael Graves. Het heeft drie etages en ruim 10.000 m² expositieruimte. De hal is ruim en hoog, waarbij de nadruk meer ligt op de architectuur dan op de auto’s.

Deel deze pagina
share
0

Uw mandje is leeg