4.7 uit 5 op Google
0

Chrysler Town & Country Convertible

De naam ‘Town & Country’ is heel prozaïsch ontstaan. Een van Chrysler’s ontwer-pers maakte de opmerking dat het front van de auto er erg ‘town’ uitzag en het houten gedeelte erg ‘country’. Dat is eigenlijk alles.

Deze Chrysler Town & Country Convertible kan liefst zes personen vervoeren. De auto is 5,63 meter lang en weegt dankzij het houtwerk circa 2.500 kilogram. De meeste modellen hebben zes-cilinders, maar deze heeft een 5,3 liter achtcilinder van 135 pk. Standaard heeft de Chrysler een ‘Fluid Drive’ semi-automatische versnellingsbak met vloeistof-koppeling. Automaten staan in die tijd nog in de kinderschoenen. De tweede voorruit voor het achtercompartiment is een zeldzaam accessoire.

Na de oorlog pakt Chrysler het Town & Country-programma weer op met een geheel nieuw model, waar andere autofabrikanten nog gefacelifte vooroorlogse modellen doorproduceren. Een Town & Country kost zo’n 3.500 dollar, veel meer dan een gemiddelde Cadillac. Ook het houtwerk is duur: een portier kost 234 dollar, ruim drie keer zo veel als een stalen portier, dat 73 dollar kost. Eind jaren veertig wordt het hout vervangen door een soort houtfineer, genaamd Di-Noc.

0

Uw mandje is leeg