4.7 uit 5 op Google
0

Corbin Sparrow Electric Single-Seater

‘Jelly bean’, zo wordt de Corbin Sparrow ook wel eens genoemd, naar een kleurig, boonvormig snoepje dat vooral bekend is in Angelsaksische landen.

 Officieel heet hij PTM, Personal Transportation Module. Het is een volledig elektrisch driewielig autootje, eigenlijk meer een overdekte motorfiets. In Amerika kan deze auto met een motorfietsrijbewijs worden gereden en mag hij tijdens de spitsuren op de carpoolstrook mee rijden.

Het portier van deze éénzitter bevindt zich aan de rechterzijde. De Sparrow heeft een laag zwaartepunt, dus hij is vrij stabiel. De lichtgewicht carrosserie is van zeer stevig composietmateriaal vervaardigd. De auto is speciaal voor woon-werkverkeer gemaakt: de actieradius is circa 55 kilometer. De Sparrow is in staat om een snelheid van 120 km/u te behalen.

Ontwerper Mike Corbin is geen onbekende op het terrein van motorfietsen, noch van elektrische voertuigen. Reeds in 1974 breekt hij het wereldsnelheidsrecord voor elektrisch aangedreven voertuigen met een gemiddelde snelheid van 165.367 mijl per uur, circa 265 km/u. Het record zou blijven staan tot 2009.

0

Uw mandje is leeg