4.7 uit 5 op Google
0

Joswin Town Car

Deze zeldzame Duitse Joswin ademt pure luxe.

Let op de bijzondere versiering van de carrosseriepanelen, de fraai afgewerkte portiergrepen en de grote ovale zijruiten (‘opera windows’), waardoorheen een rijkelijk met onder meer brokaat, rozenhout en ivoor versierd interieur te zien is.

Van oorsprong is het een Mercedes uit 1913. Begin jaren twintig komt de auto terecht bij de Duitser Josef Winsch, die in Berlijn onder de naam Joswin – een samentrekking van zijn voor- en achternaam – overtollige vliegtuigmotoren inbouwt in Mercedes-auto’s. Winsch plaatst een 7,2 liter Mercedes-vliegtuigmotor in deze auto en laat een carrosserie vervaardigen door de Berlijnse firma Szawe.

Rond 1924 belandt de Joswin in de VS, waar hij zelfs in enkele films meespeelt, en in 1929 komt hij terecht in het Henry Ford Museum in Dearborn, Michigan. Jarenlang wordt het eigendom van de auto toegeschreven aan de Duitse keizer Wilhelm II en aan de koning van Bulgarije. Het Louwman Museum verwerft de bijzondere Joswin in 2015.

Het merk bestaat slechts van 1921 tot 1924. Er zijn sowieso niet veel exemplaren gemaakt en wellicht is dit de enige overgebleven Joswin ter wereld.

0

Uw mandje is leeg