4.7 uit 5 op Google
0

Lanchester 28-HP laundaulette

Omdat de 3,5 liter zescilinder motor tussen de twee voorstoelen is geplaatst, ziet deze Lanchester er wat vreemd uit, maar ook omdat vormgeving bij het merk op het tweede plan staat.

De auto wordt in 1910 geleverd aan de eigenaar van een kolenmijn in Noord-Engeland. In de jaren twintig komt de auto terecht bij de plaatselijke garage, die hem een tijdlang inzet als taxi en om het lokale voetbal-elftal te vervoeren. De auto eindigt achterin de garage onder een stapel rommel.

In 1953 wordt de Lanchester in zwaar verwaarloosde staat teruggevonden en weer rijdend gemaakt. De auto wordt in 2001 door het Louwman Museum verworven. In 2005 wint de Lanchester op het Concours d’Elégance Paleis Het Loo de eerste prijs in zijn categorie.

Ondanks hun onorthodoxe vormgeving vinden de sinds de eeuwwisseling door Frederick Lanchester in het Engelse Coventry gemaakte auto’s hun weg naar welgestelde en zelfs koninklijke kringen. Dit vanwege hun hoge kwaliteit, comfort en vooruitstrevende techniek. Lanchester maakt weinig nieuwe modellen, maar verbetert telkens de oude, en stelt zelfs klanten in de gelegenheid om hun auto te ‘upgraden’.

Begin jaren dertig wordt de fabriek overgenomen door BSA en in de jaren vijftig verdwijnt Lanchester als merk.

0

Uw mandje is leeg