4.7 uit 5 op Google
0

Singer Tricycle

In 1899 presenteerden Edwin Perks en Frank Birch in Coventry het door hen ontworpen ‘Motorwiel’. Een jaar later werden de rechten op het ontwerp overgenomen door de naaste buurman, fietsenfabrikant Singer, die het wiel toepaste op een gemotoriseerde versie van zowel haar fietsen als driewielers.

Het ‘Motorwiel’ bestaat uit een 8-spaaks aluminium wiel met daarin een √©√©ncilinder motor met brandstoftank. Het was ontworpen om simpelweg een voor- of achterwiel van een fiets te vervangen. Als optie waren vanaf 1901 reserve olie- en brandstoftanks, hangend aan de bovenste buis van het frame en beschermd door een lederen tas, beschikbaar. Dit vergrootte de actieradius enorm.

Het onorthodoxe ontwerp was in deze periode succesvol, ondanks meldingen over slecht rijcomfort, omdat het relatief zware wiel in elke kuil wegzakte en over iedere hobbel stuiterde.

Er zijn momenteel nog maar zeer weinig Singer driewielers bekend, waardoor dit een uitzonderlijk zeldzame machine is uit de pionierstijd van het autorijden.

0

Uw mandje is leeg